Petua Tentang Bagaimana Untuk Menentukan Penjaga Bayi

Anda suka meluangkan masa dengan anak-anak anda lebih daripada segala-galanya di bumi, tetapi anda layak untuk berpisah apabila seketika. Keluar untuk mendapatkan makan malam romantis atau membayar masa dengan rakan-rakan adalah satu bidang yang tidak boleh anda lakukan sekali-sekala. Tidak sukar untuk mencari kerja pengasuh kanak-kanak yang mungkin anda percaya untuk menjaga anak-anak anda semasa anda berehat beberapa jam. Anda hanya perlu memastikan bahawa anda melakukan kajian yang diperlukan untuk mencari pengasuh yang anda dan anak-anak anda sukai.

Anda harus terlebih dahulu bercakap dengan rakan terdekat atau rakan sekerja sekiranya mereka mempunyai sebarang petua. Adalah bijak untuk menerima rujukan daripada lelaki dan wanita yang anda percayai, kerana apabila mereka berasa tidak berbahaya meninggalkan anak-anak mereka daripada penjagaan peribadi ini, pasti anda juga akan melakukannya. Remaja yang lebih matang dalam komuniti juga merupakan permulaan yang hebat. Ia benar-benar sangat bebas kerumitan sekiranya mereka tinggal berdekatan dan anda berkemungkinan besar pada masa ini mengenali mereka atau ibu dan ayah mereka dengan baik. Kaedah-kaedah ini berfungsi dengan baik apabila anda sedang ditubuhkan dengan berkesan di dalam kumpulan anda. Orang yang telah berpindah sebaliknya, mungkin perlu menyiasat pilihan lain. Satu kemungkinan adalah untuk berhubung dengan agensi. Di samping itu, terdapat beberapa laman web yang boleh dimaksudkan untuk membolehkan ibu bapa menyertai pengasuh di lokasi mereka.

Selepas anda mungkin mempunyai indeks pilihan, berhubung dengan individu tersebut dan jalankan temu duga telefon mudah alih. Biasanya bertanya tentang kepakaran mereka, pendidikan tersendiri, yuran perkhidmatan, dan sekurang-kurangnya dua rujukan. Sekiranya mereka lulus peperiksaan awal anda, maka perhatikan rujukan mereka. Jika isu kelihatan hebat, anjurkan pertemuan secara peribadi. Perhatikan bagaimana individu itu berinteraksi dengan semua anak anda. Pemeriksaan terakhir mungkin untuk meminta pengasuh menonton anak-anak muda untuk tempoh masa yang terhad sepanjang hari. Jika ini berkesan, dan anak-anak anda bersetuju, anda boleh menyuruh bayinya duduk pada bila-bila masa malam dan dengan nasib baik, anda telah mengenal pasti seseorang yang boleh beroperasi dengan berkesan!

Anda pastinya harus memberi lawatan kepada pengasuh kanak-kanak baru di hartanah dan peraturan yang jelas. Beri dia senarai peraturan rumah, nombor krisis, fakta penjagaan kesihatan dan permintaan tertentu. Log masuk hanya selepas tidak hadir selama satu jam tertentu untuk melihat sama ada mata berjalan lancar. Tidak sukar untuk mencari pengasuh yang pastinya boleh dipercayai dan sangat baik dengan semua anak kecil anda. Pastikan anda melakukan analisis anda!

Leave a Reply

Your email address will not be published.